Los

Konica Minolta Dynax 7D | KM 18-70mm. | 27mm. | 1/300 | F-9 | ISO 100 | 2007:10:23

Bovenstaand zelfportret zegt meer over mij dan de volgende woorden kunnen. Los; in de onontgonnen, ruige natuur van Noord-Spanje. Wat brood, een bidon met water, fototoestel om de nek en ik kan gerust aan mijn lot worden overgelaten. Buenos días . Na verloop van tijd is er enkel nog ruimte; licht; en de dingen. Zintuigen open; verstand op nul en lopen, klimmen, springen; tijdloos en doelloos. Soms pakt iets mijn aandacht en raak ik gefocust. En dan ga ik doen wat ik het liefst doe: foto’s maken.
Wat voor fotograaf ben ik: In algemene zin kan ik zeggen dat ik, naast registreren, vrijwel altijd op zoek ben naar ‘iets’ meer. Mag het ietsje meer zijn?; Ja graag! Het niet voor de hand liggende, vreemde; het karakteristieke, wezenlijke, essentiële; het achterliggende, betekenisvolle; het verstilde, autonoom schone; het diepere, is wat ik in een foto probeer te vatten. Ik laat me daarbij in de eerste plaats leiden door m’n gevoel. Iets moet me op de een of andere manier raken, waardoor m’n aandacht gefocust wordt. In de tweede plaats is mijn beeldende kijk bepalend. Elementen als ritme, textuur, contrast, kleur, richting, proportie, lichtval, etc. zijn vertrouwd. De compositie van de foto moet de inhoud versterken. Daar kan tegenwoordig op de computer nog flink aan gesleuteld worden; maar ik blijf het liefst zo dicht mogelijk bij het origineel. Ik houd ook niet van geposeerde of in scène gezette foto’s. Het moet op m’n pad komen; in de ontmoeting. Wil je nog meer zien; ga naar Portfolio.
Verder woon ik in Den Haag, met mijn vrouw, dochter en zoon.

The self portrait above tells more about me than the next words can. Free out there in the rough nature of North-Spain. Some bread and water; camera around the neck and I can be left to my fate. Buenos días. After a while there is just space, light and ‘the things’. Senses open; reason to zero, climbing, jumping; timeless and aimless. Sometimes my attention is drawn and I get focused. It is then that I do what I love most: making photo’s.
What kind of Photographer am I? Next to shots that are registrations; I’m always on the search for a little more; for something behind: essence; strange coincidences; silence; meaning; autonomous beauty; the deep; or something near. It goes by the feel; something has to touch me and focus my attention. Was I looking for it; or was it looking for me. From my visual arts studies elements like rhythm, texture, contrast, color, direction, proportion, light-fall, etc. are familiar. Composition is important especially when it makes the meaning stronger. I don’t like too much Photoshopping and like to stay close to the original. I’m also not fond of posed or staged photo’s. It should cross my path; in the encounter. Want to see more: go to Portfolio.
I live in The Hague, with my wife, daughter and son.

Projectie

Nikon D700 | Nikkor 24-70mm. f/2.8G ED | 48mm. | 1/800 | F5.6 | ISO 200 | 2012:07:12

135 comments
 1. Toevallig kwam ik op jouw blog terecht. Er staan veel interessante foto’s op jouw blog. Daarom ga ik je volgen. Ik las ook dat je aan het reizen bent in Maleisië. Dit is één van de bestemmingen die op mijn verlanglijstje staan. Azië is toch al een bestemming die mij erg aanspreekt. Ik heb samen met mijn vrouw rondgereisd in Thailand. Ik ben er 4 keer geweest. De mensen, de sfeer, het eten, de natuur. Heerlijk om er te vertoeven. De “Blogum theme” die jij gebruikt spreekt mij erg aan. Deze ga ik denk ik ook gebruiken. Veel plezier in Maleisië en succes met het bloggen.

  • Helaas ben ik al weer enige tijd terug in Nederland. Het was een prima trip; en ik was bij vrienden die al bijna 2 jaar in KL wonen. Daar houd ik van omdat je dan op andere plekken komt dan wanneer je als tourist in zo’n land bent. Ik ben nog steeds bezig met de foto’s (RAW’s) te bewerken; al blijf ik, net zoals jij, dicht bij hoe het ‘echt’ was. Er komt nog veel meer op m’n blog.. 🙂 Ik heb al wat Thailand foto’s van je gezien. Groet, Harrie.

 2. Hallo Harrie. Ik heb een vraagje over jouw blog. Als ik op één van je foto’s klik dan verschijnt de foto groter en kunnen mensen ook een reactie plaatsen. Deze optie vind erg handig/leuk. Hoe heb jij dat gedaan? Mogelijk ga ik ook kiezen voor het “Blogum thema”. Groeten Ronald

  • Hoi Ronald. In den beginne heb ik voor “Blogum” gekozen; en het is nooit anders geweest. Mijn berichtformaat is ‘Standaard’. Als ik 1 foto plaats, wordt deze, na 1 klik op de foto, groter; en daarna, na nog een klik op de foto, full screen met donkere achtergrond. Dat vind ik prettig, omdat sommige foto’s zoveel detail in zich hebben, dat ze pas bij full screen tot hun recht komen. Als ik een serie plaats, is de full screen optie niet mogelijk; maar wel de iets grotere afbeelding met reactie-mogelijkheid. Groet.

   • Ik heb ook de berichten op ‘standaard’ formaat, maar als ik er op klik dan komt hij niet in de vorm (met reaktie mogelijkheid) zoals jij zegt.

    • Verder ben ik er ook niet zo in thuis; vooral omdat ik wel tevreden ben met wat ik nu heb. Het enige wat ik nog kan bedenken is: Bij instellingen/media staat bij mij ‘Carrousel inschakelen’ aangevinkt… Succes.

     • Ik heb gevonden waar het zit:
      #ga naar een bericht
      #klik op de foto
      #bewerken
      #weergave instellingen
      #kies naar: Bijlage pagina
      Ik heb dit gedaan bij het bericht:
      Local market Phimai

      Bedankt voor de hulp
      Ronald

 3. Hallo Harrie,
  Ik zie onder jouw foto’s vaak de info van de camera staan, bijvoorbeeld:
  Nikon D700 | Nikkor 24-70mm. f/2.8G ED | 48mm. | 1/800 | F5.6 | ISO 200 | 2012:07:12

  Gebeurd dat automatisch of heb je dat er handmatig bij gezet?

  Groeten
  Ronald

  • H Ronald. Altijd handmatig gedaan. Ik had op een gegeven moment een tekst-file, waaruit ik de meest bruikbare info in het bericht copy-paste; zodat ik nog slechts een paar dingen hoefde aan te passen. Ik heb er geloof ik 2 keer een reactie op gehad… en toen ben ik er op een gegeven moment mee gestopt; ook omdat het wel wat tijd kost; zeker bij berichten met veel foto’s. Het rendement was me te laag.

 4. Faye Q said:

  Hi Harrie! Thank you for visiting my blog. Love your blog and photos! Looking forward to more 🙂 – Faye

  • Must have missed this… Sorry. And thanks for your reply. See you!

 5. Hallo Harrie. Bovenin je blog heb je portfolio. Hoe heb je dit gemaakt?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: